Skrivet av: Patrick | 03 november 2009

Humor! (Och sanning)Avslutar med den fantastiska (och smått vansinniga) Bill Hicks

***
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

Responses

 1. Tala om droger – relativt det här – ”OBLIGATORISKA (video 54 min) MASSVACCINATIONER ? ! ?…”undrar Josef B. :wink:

 2. Är inte jätteinsatt i debatten och röker själv ibland men det är ett argument som jag verkligen inte fattar om du kunde svara varför det används.

  ”Marijuana är naturligt så det borde legaliseras”
  Naturen har gjort många farligare saker, radioaktivitet, gifter, rovdjur blablabla.. Det går inte att köpa på presbyrån heller.

  Jag är för att det är olagligt av samma skäl som många länder inte tillåter snus: Ju fler droger som är olagliga desto fler kan vara beroende.
  Om man inte gillar att röka men gillar att snusa kan man ju snusa, finns det inget snus röker man inte och snusar inte heller.
  Och det går ju alltid att få tag på ändå, bara lite krångligare.

 3. Hej!

  ”Marijuana är naturligt så det borde legaliseras”
  Marijuana är ganska unik som drog i det att det faktiskt är helt naturligt – utan några som helst tillsatser eller andra tillberedningssätt än att torka en blomma. På grund av att det är olagligt finns det dock några få som kan och vill tillverka förorenad hasch (soapbar t ex) eller bespruta gräs med olika material för att det ska se potentare ut. Marijuana är torkad blomma helt enkelt. Det är lite sjukt när vi börjar förbjuda blommor. Eller svampar.

  Dessutom är marijuana samma växt som hampa, som är en utav de absolut äldsta och mest praktiskt användbara kulturväxten i hela världen. Hampa kan rädda världen! (På riktigt!) Titta här till exempel, hört talas om koldioxidnegativ cement? Att plantan är olaglig bidrar knappast till att vi tar till oss hampans närmast mirakulösa egenskaper i samhället.

  Du kan faktiskt köpa mycket farliga saker på pressbyrån, bland annat cigaretter och godis. En dos radioaktivitet kan du få om du går till närmaste tandläkare och de riktigt starka gifterna finner du på apoteket och systembolaget. Det hade varit fint om cannabis hade fått vara en del av den reglerade marknaden, helt enkelt. Som medicin borde den gå att få via apoteket, och i annat syfte via ett systembolagsliknande system.

  Du skriver ”Jag är för att det är olagligt av samma skäl som många länder inte tillåter snus: Ju fler droger som är olagliga desto fler kan vara beroende.”, och jag antar att du menar ”ju fler droger som är lagliga, desto fler kan vara beroende”. Sanningen är den att huruvida en substans är laglig eller inte har väldigt lite effekt på hur många som missbrukar det, och en repressiv politik har visat sig förvärra skadorna snarare än att stävja missbruket.

  Sanningen är också den att marijuana inte är fysiskt beroendeframkallande, så det är relativt lätt att upphöra med ett bruk – till skillnad från till exempel nikotin eller koffein som försvårar processen med fysiska abstinensbesvär.

  Genom att förbjuda handeln av varan skapar man bara en oreglerad marknad som istället göder kriminella gäng än att komma samhället till godo.

 4. Sanningen att marijuana inte ar fysiskt beroende framkallande är väl inte heller riktigt sann… jag har läst på flera ställen där många påstår att det inte är fysiskt beroende framkallande, samtidigt har jag läst att om man är en stor missbrukare under en längre tid och ska försöka sluta så kan det uppkomma fysiska abstinens besvär som svettningar, illamående, skakningar, diarré mm. (källa:boken NARKOTIKA av Hartelius J)dock är det på långt håll inte lika besvärliga som besvären som uppkommer när man försöker sluta med heroin och kokain.
  kan man då inte säga att argumentet mot att det är fysiskt oberondeframkallande är en myt

 5. Patrick – informativ kommentar, verkligen…

  Själv försöker jag så gott jag kan att sprida den här formen av sakspäckad relevant information bl a HÄR.

  DEN SLUTLIGA LÖSNINGEN AV PYRAMIDMAKTHAVERI-ELÄNDET :?:

 6. Ingen pratar om hur barn upplever föräldrar som använder droger – även våran natur vänlig cannabis är inte så rolig när mamma och morbrors fru betyr sig som små barn och ungar för tar hand om dem. Ingen förklaring dagen efter heller. Inte dagen efter det, festen efter det osv. Man blir sne på hur andra bortförklarar. Även morsan efter 45 år av recreational smoking and self medicating inte vågar erkänn att det är visst beroendeframkallande ;) Jag kan fråga många i familjen konstigt att alla som röker på inte har samma åsikt som jag!

 7. Love the comedy – i think laughing at the behavior makes it less painful and allows us to move on without denying the experience and pain of standing beside our addicts!

 8. […] Avslutar med den fantastiska (och smått vansinniga) Bill Hicks *** Läs även andra bloggares åsikter om Cannabis, humor, magiska svampar, marijuana, stand-up … Read More […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: